ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 12 χρόνια λειτουργίας στην Τρίπολη και συνολικά 24 χρόνια στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στη καρδιά της πόλης και με την ίδια αγάπη για το μαθητή, συνεχίζουμε να διδάσκουμε με στόχο να αντικρίζουμε καθημερινά χαμόγελα! ( 2023)

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΩΝ 2008

Στη Θεωρητική Κατεύθυνση οι υποψήφιοι έχουν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με πέρυσι. Πολύ καλύτερες στα Αρχαία Ελληνικά που ως μάθημα αυξημένης βαρύτητας θα δώσει ώθηση στις βάσεις εισαγωγής προς τα πάνω. Στην Ιστορία, τουλάχιστον οριακά, καταγράφονται χειρότερες επιδόσεις. Χειρότερες αναμένονται οι επιδόσεις στα Λατινικά και ανάλογες με τις περσινές στη Ν. Λογοτεχνία. Αδύνατος κρίκος στις φετινές εξετάσεις το μάθημα της Έκθεσης και η ειδικά η περίληψη που οδήγησε πολλόυς υποψηφίους σε χαμηλή βαθμολογία. Στη βελτίωση των επιδόσεων των υποψηφίων θα παίξει και το νέο σύστημα αναβαθμολόγησης, με το οποίο ευνοούνται, κυρίως, οι υποψήφιοι της Θεωρητικής, αφού στα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα καταγράφονται υψηλά ποσοστά αναβαθμολόγησης.
Η εικόνα των επιδόσεων στη Θεωρητική Κατεύθυνση οδηγεί σε μικρή άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα κεντρικά και περιζήτητα τμήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου. Μεγαλύτερη άνοδο προβλέπεται στα περισσότερα χαμηλόβαθμα τμήματα, ενώ μικρές αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής των μεσαίων βαθμολογικά σχολών.

Translate