ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 12 χρόνια λειτουργίας στην Τρίπολη και συνολικά 24 χρόνια στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στη καρδιά της πόλης και με την ίδια αγάπη για το μαθητή, συνεχίζουμε να διδάσκουμε με στόχο να αντικρίζουμε καθημερινά χαμόγελα! ( 2023)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ- ΗΡΩΙΣΜΟΣ


ΗΡΩΙΣΜΟΣ
 
ΟΡΙΣΜΟΣ

ΗΡΩΙΣΜΟΣ είναι η δυναμική αντιμετώπιση του κινδύνου και η ενσυνείδητη θυσία, έως και αυτοθυσία, για την επίτευξη ενός ιδανικού.

ΜΟΡΦΕΣ

Είναι δυνατό να διακρίνουμε εκφάνσεις του ηρωισμού σε διάφορους χώρους δράσης στη ζωή του ανθρώπου:

καθημερινοτητα: ο γνήσιος βιοπαλαιστής, ο άνθρωπος του μεροκάματου, που α­γωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση.

κοινωνικο επιπεδο: ο ενσυνείδητος συμπολίτης-συνάνθρωπος, που μπορεί να θυ­σιάσει και τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει και να δείξει αλληλεγγύη σε κάποιον άλλο.

πολιτικο επιπεδο: ο ευαισθητοποιημένος πολίτης, που με πλήρη επίγνωση αγωνί­ζεται για τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ισότητα, την ελευθερία και την κοινωνική δι­καιοσύνη.

πνευματικο επιπεδο: ο υπεύθυνος επιστήμονας, που θυσιάζει προσωπικές απο­λαύσεις και χαρές της ζωής για την έρευνα και την επιστημονική πρόοδο με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινη ζωής.

  ηθικο επιπεδο: ο ιδεαλιστής, με υψηλές αξίες και ιδανικά άνθρωπος, που παλεύει παρά τα αρνητικά πρότυπα της εποχής του για την εδραίωση του ανθρωπισμού.

   εθνικο επιπεδο: ο αγωνιστής για την εθνική ανεξαρτησία.

διεθνεσ επιπεδο: ο αγωνιστής για την ειρήνη και την οικολογική ισορροπία, ο ακτιβιστής για την προάσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

> Ψυχική δύναμη (αγωνιστικότητα, υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία, γενναιότητα, αυ­τοκυριαρχία, αυτοπεποίθηση).

> Ηθική καθαρότητα (τιμιότητα κινήτρων, ανυστεροβουλία, αίσθηση χρέους, συνέ­πεια, ειλικρίνεια, καλοσύνη, ανθρωπισμός).

> Κοινωνική ευαισθησία (κοινωνική συνείδηση, ομαλή κοινωνικοποίηση, δημοκρα­τικό ήθος).

 
ΑΞΙΑ

Τα οφέλη είναι κοσμοϊστορικής σημασίας και εστιάζονται στο άτομο και στην κοινω­νία ανάλογα με την υφή και την ποιότητα της ηρωικής πράξης:

Ä επιβίωση εθνών

Ä ανατροπή ανελεύθερων καθεστώτων και υποτιμητικών θεσμών

Ä προστασία και ανάδειξη διαχρονικών και πανανθρώπινων ιδανικών

Ä ηθική ικανοποίηση και συμπαράσταση

Ä διαφύλαξη ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιφρούρηση ανθρώπινων ζωών

Ä άνοδος βιοτικού επιπέδου και ποιότητας ζωής

Ä κοινωνική ευρυθμία και νομιμότητα.

Translate