ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο των Φιλολογικών μαθημάτων της Τρίπολης, παρέχοντας ποιοτικό μάθημα σε ένα νέο πλήρως ανακαινισμένο χώρο, με εύκολη οδική πρόσβαση για όλους, στη καρδιά της πόλης. Οι μαθητές και οι γονείς εμπιστεύθηκαν την πολυετή φροντιστηριακή πείρα μας, τη σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας, αποκλειστικά σε 3-4μελή τμήματα και τη συνέπεια της δουλειάς μας. Στη νέα σχολική χρονιά ενισχύουμε το εκπαιδευτικό μας έργο με νέες συνεργασίες από το χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης με μοναδικό στόχο την πρόοδο των μαθητών μας.
Διδάσκουμε
την Α’ & Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο
Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ θεωρητικής κατεύθυνσης
ΕΚΘΕΣΗ όλων των κατευθύνσεων Γ.Λ. & ΕΠΑ.Λ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ (όλες οι τάξεις)
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ
Α.ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Τμήματα Ιστορίας Αρχαιολογίας
ΤΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθήνας Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο
Σκοπός
Τα Τμήματα σκοπό έχουν την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να μελετούν και να ερευνούν την ιστορία όλων των περιόδων, την ιστορική πορεία των λαών της ανθρωπότητας, τη μέθοδο και το περιεχόμενο της Αρχαιολογίας καθώς και τα πολιτιστικά δείγματα του παρελθόντος, ώστε να κατανοούν την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δομή της κοινωνίας, να εμπλουτίζουν την ιστορική γνώση και να αντιμετωπίζουν με κριτικό πνεύμα τα ιστορικά και κοινωνικά φαινόμενα.
Διάρκεια & Περιεχόμενο Σπουδών
Οι σπουδές διαρκούν 8 εξάμηνα. Το πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων περιλαμβάνει μαθήματα υποχρεωτικά, υποχρεωτικής επιλογής, υποχρεωτικά ειδίκευσης, και τέλος μαθήματα ελεύθερης επιλογής. Οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το χρόνο. Όλα τα Τμήματα διαθέτουν βιβλιοθήκη σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.
Επαγγελματικές Διέξοδοι
Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: ως αρχαιολόγοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ως στελέχη σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών τους σε κέντρα αρχειοθέτησης και τεκμηρίωσης, βιβλιοθήκες, στις κρατικές πινακοθήκες και μουσεία, στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, σε ερευνητικά-επιστημονικά ή πολιτιστικά ιδρύματα, στη συντήρηση, παρουσίαση και διεύθυνση συλλογών ή μουσείων, στη συγγραφή αρχαιολογικών κειμένων, κ.ά

Translate