ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο των Φιλολογικών μαθημάτων της Τρίπολης, παρέχοντας ποιοτικό μάθημα σε ένα νέο πλήρως ανακαινισμένο χώρο, με εύκολη οδική πρόσβαση για όλους, στη καρδιά της πόλης. Οι μαθητές και οι γονείς εμπιστεύθηκαν την πολυετή φροντιστηριακή πείρα μας, τη σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας, αποκλειστικά σε 3-4μελή τμήματα και τη συνέπεια της δουλειάς μας. Στη νέα σχολική χρονιά ενισχύουμε το εκπαιδευτικό μας έργο με νέες συνεργασίες από το χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης με μοναδικό στόχο την πρόοδο των μαθητών μας.
Διδάσκουμε
την Α’ & Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο
Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ θεωρητικής κατεύθυνσης
ΕΚΘΕΣΗ όλων των κατευθύνσεων Γ.Λ. & ΕΠΑ.Λ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ (όλες οι τάξεις)
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ
Α.ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΒΑΣΕΙΣ 2013 - ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ!

 Τα πάνω -κάτω θα έρθουν στις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως διαφάνηκε από την πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή με το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», τα ερωτήματα του οποίου ήταν επίσης για δυνατούς λύτες.

Τα δύσκολα Μαθηματικά κατεύθυνσης αναμένεται –σύμφωνα με τους ειδικούς- να οδηγήσουν σε κάθοδο των βάσεων στα πεδία που επηρεάζουν, δηλαδή στο 2ο και το 4ο, ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η τάση και στο 5ο πεδίο, ενώ στο 1ο ενδέχεται να υπάρξει και μικρή άνοδος ιδιαίτερα στις υψηλόβαθμες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ιατρικές θα παραμείνουν σταθερές με μικρές αυξομειώσεις.
...
Oι βάσεις του 2ου (Φυσικομαθηματικές σχολές) και του 4ου πεδίου (Πολυτεχνεία) θα ακολουθήσουν πτωτική τάση, αφού θα είναι λίγοι οι φετινοί αριστούχοι υποψήφιοι λόγω των δύσκολων θεμάτων των επίμαχων Μαθηματικών. Όπως άλλωστε ανέφερε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), τα θέματα των Μαθηματικών κατεύθυνσης ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, τα οποία απαιτούσαν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούσαν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά. Χαμηλές αναμένονται και οι βαθμολογίες στο μάθημα Φυσικής κατεύθυνσης, αφού όπως σημείωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τρεις ερωτήσεις ήταν έξω από το πνεύμα διδασκαλίας ενώ η διευκρίνιση που στάλθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων περισσότερο σύγχυσε, παρά βοήθησε τους υποψηφίους.

Στα υπόλοιπα πεδία

Το ίδιο -πτώση των βάσεων- εκτιμάται ότι θα συμβεί και στο 5ο πεδίο (οικονομικές σχολές), αφού αρκετά απαιτητικά ήταν και τα θέματα του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», το οποίο διαμορφώνει τις βάσεις του πεδίου μαζί με τα Μαθηματικά γενικής παιδείας, τα οποία επίσης ήταν αρκετά δύσκολα.

Σε ό,τι αφορά το 1ο πεδίο (φιλολογίες, νομικές), το οποίο επιλέγουν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, οι καθηγητές αναμένουν άνοδο των βάσεων του, κυρίως στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση και βρίσκονται στα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Ακόμη, σχετικά με το 3ο πεδίο των ιατρικών σχολών, οι βάσεις του δεν θα έχουν πολλές αλλαγές, κυρίως αναφορικά με τις υψηλόβαθμες σχολές των αστικών κέντρων, οι οποίες αναδεικνύουν και κάθε χρονιά τους πρώτους των πρώτων.
egnatiapost.gr
Δείτε περισσότερα

Translate