ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 12 χρόνια λειτουργίας στην Τρίπολη και συνολικά 24 χρόνια στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στη καρδιά της πόλης και με την ίδια αγάπη για το μαθητή, συνεχίζουμε να διδάσκουμε με στόχο να αντικρίζουμε καθημερινά χαμόγελα! ( 2023)

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Τμήματα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής

ΤΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξανδρούπολη

Το Τμήμα έχει ως αποστολή: την καλλιέργεια και προαγωγή των βιοεπιστημών, την κατάρτιση επιστημόνων ικανών να παρέχουν βασική έρευνα στις βιοεπιστήμες, να εφαρμόζουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην Ιατρική Έρευνα, να συμμετέχουν στην οργάνωση της βιοτεχνολογίας και να διδάσκουν τις βιοεπιστήμες στην εκπαίδευση.

Διάρκεια και Περιεχόμενο Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών είναι 8 εξάμηνα. Τα μαθήματα κάθε έτους διδάσκονται σε 2 εξάμηνα. Οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το χρόνο. Το Τμήμα διαθέτει Βιβλιοθήκη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Επαγγελματικές Διέξοδοι

Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε: φαρμακοβιομηχανίες, διαγνωστικά εργαστήρια, βιοτεχνολογικές εταιρείες, νοσηλευτικά ιδρύματα, πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα.

Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το τμήμα θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Γι' αυτό το λόγο έχουν διαμορφωθεί το πρόγραμμα μόνο των δύο πρώτων εξαμήνων σπουδών.

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Γενική Βιολογία, Ανόργανη Χημεία, Φυσική, Ιστορία της Επιστήμης και Βιοηθική.

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Οργανική Χημεία, Βιοστατική, Φυσικοχημεία, Πληροφορική, Ανάγνωση και Παρουσίαση Επιστημονικών Συγγραμμάτων.

Translate