ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Συμπληρώνουμε 12 χρόνια λειτουργίας στην Τρίπολη και συνολικά 24 χρόνια στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στη καρδιά της πόλης και με την ίδια αγάπη για το μαθητή, συνεχίζουμε να διδάσκουμε με στόχο να αντικρίζουμε καθημερινά χαμόγελα! ( 2023)

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΗΣ: Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών

Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών
ΤΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θράκης, Ξάνθη Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Σκοπός
Τα τμήματα σκοπό έχουν την άρτια κατάρτιση τεχνικών επιστημόνων στον προγραμματισμό, τη μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή δομικών, υδραυλικών, συγκοινωνιακών έργων και έργων προστασίας περιβάλλοντος.
Διάρκεια & Περιεχόμενο Σπουδών
Η διάρκεια σπουδών είναι 10 εξάμηνα. Τα μαθήματα κάθε έτους διδάσκονται σε 2 εξάμηνα, διαρθρώνονται δε με βάση το πρόγραμμα σπουδών του κάθε τμήματος. Στην εκπαίδευση των Πολιτικών Μηχανικών περιλαμβάνεται ως υποχρεωτικό μάθημα "Οι Μεγάλες Γεωδαιτικές Ασκήσεις", που διεξάγονται στην διάρκεια των θερινών διακοπών αμέσως μετά τη λήξη των Εαρινών Εξαμήνων (4ου, 6ου, 8ου). Οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το χρόνο. Τα τμήματα διαθέτουν βιβλιοθήκη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Για την απόκτηση πτυχίου απαραίτητη είναι η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.
Επαγγελματικές Διέξοδοι
Για την άσκηση του επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού είναι απαραίτητη άδεια που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) Οι πτυχιούχοι μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευση τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: σε τεχνικές επιχειρήσεις, στη βιομηχανία, σε υπουργεία, σε οργανισμούς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών τους, σε τράπεζες, στην Εκπαίδευση και την κατάρτιση, ως καθηγητές, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στο δικό τους τεχνικό γραφείο.
Πρόγραμμα Σπουδών
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στο Τμήμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, από το 7ο εξάμηνο, ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει μια από τις ακόλουθες κατευθύνσεις: Α. Δομοστατικού Μηχανικού Β. Υδραυλικού Μηχανικού Γ. Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού

Translate